Komende concerten

Koop hier uw kaarten voor komende concerten.


24 NOVEMBER 2019

15.00 uur | JUBILEUMconcert - The Passing of the Year | Dorpskerk te Wassenaar

Tijd voor ons JUBILEUMconcert. Kamerkoor Quod Libet viert zijn 45-jarig jubileum met de uitvoering van ‘The Passing of the Year’ van Jonathan Dove. Het programma bestaat verder uit a capella-muziek van andere gevierde Engelse componisten, zoals Edward Elgar en Benjamin Britten, en een feestelijk Te Deum voor koor, soli en orgel van Felix Mendelssohn.
De Britse componist Jonathan Dove (1959)staat bekend als een van de meest veelzijdige en actieve componisten van zijn generatie. Het werk ‘The Passing of the Year’ voor dubbel koor en piano over de cyclus van de seizoenen staat symbool voor de cyclus van het menselijk leven. The Passing of the Year is verschillende keren opgenomen, recentelijk door VOCES8, maar waarschijnlijk voert Quod Libet de première van deze muziek in Nederland uit. Met een ‘s’ achter ‘year’, the passing of the years, is deze titel tevens een knipoog naar het verstrijken van alweer 45 jaren voor het jubilerende koor.
Het concert vindt plaats in de dorpskerk van Wassenaar, Plein 3, op zondag 24 November. Aanvang 15.00 uur; de kerk is open vanaf 14.30 uur.

23 februari 2020

19.00 uur | Cantatedienst | Hooglandsekerk Leiden

Quod Libet verleent medewerking aan deze cantatedienst door het zingen van J.S. Bach Cantate nr 22, Gospel motet by vulpius "Jesus sprach zu dem blinden" en Gospel motet by Cardoso "quid vis ut faciem".