Dirigent - Enrico Ruggieri

Geboren in Italië in 1982, begon Enrico Ruggieri aldaar met een pianostudie. Na een Bachelor in Architectuur, behaalde hij een Diploma in Piano en een Master in Koormuziek en Koordirectie aan het conservatorium van Bologna. In mei 2017 rondde hij zijn Master in Koordirectie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Enrico volgde diverse masterclasses met musici, gespecialiseerd in koordirectie en oude muziek, zoals Tonu Kalijuste en Peter Phillips.

Enrico stond al voor een flink aantal amateurkoren met een heel divers repertoire: kerkmuziek, volksmuziek, oude muziek en modernere muziek.

Nu dirigeert hij naast 'Quod Libet' ook het ‘Lassus Consort’ in Amsterdam, het project-kamerkoor ‘Koorteze’, vanaf  23 augustus 2017 het Haags Renaissance Kamerkooren ‘A Cappella dos Italianos’ in wisselende repetitieplaatsen.

Naast dirigeren werkt Enrico aan verschillende onderzoeksprojecten voor transcripties, publicaties en uitvoering van vocale muziek uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Na zijn masterscriptie over de Lamentações para a Semana Sancta van J.J. dos Santos en L.X. dos Santos, doet hij nu onderzoek naar religieuze muziek uit de 18e eeuw in Portugal.