Concerthistorie

2020

23 februari  
Tijdens de cantatedienst in de Hooglandse Kerk van Leiden voerde Kamerkoor Quod Libet cantate BWV 22 van J.S. Bach uit: Jesus nahm zu sich die Zwolfe. Daarnaast zong het koor ook een motet van Manuel Cardoso "Quid vis ut faciam". 

2019

24 november
Kamerkoor Quod Libet vierde zijn 45-jarig jubileum met de uitvoering van ‘The Passing of the Year’ van Jonathan Dove. Het programma bestond verder uit a capella-muziek van andere gevierde Engelse componisten, zoals Edward Elgar en Benjamin Britten, en een feestelijk Te Deum voor koor, soli en orgel van Felix Mendelssohn. De Britse componist Jonathan Dove (1959)staat bekend als een van de meest veelzijdige en actieve componisten van zijn generatie. Het werk ‘The Passing of the Year’ voor dubbel koor en piano over de cyclus van de seizoenen staat symbool voor de cyclus van het menselijk leven. The Passing of the Year is verschillende keren opgenomen, recentelijk door VOCES8, maar Quod Libet voerde de première van deze muziek in Nederland uit. Met een ‘s’ achter ‘year’, the passing of the years, was deze titel tevens een knipoog naar het verstrijken van alweer 45 jaren voor het jubilerende koor.

21 maart  
Tutto lo dì io canto! Elke dag zing ik! Kamerkoor Quod Libet verzorgt op 21 maart een voorjaarsconcert in de Engelse kerk te Den Haag. Onder leiding van dirigent Enrico Ruggieri zingt het koor diverse prachtige a capella werken over liefde en leven.


2018

17 December
Kerstconcert in Paleiskerk te Den Haag: Tijdens dit concert werd de Paleiskerk in kerstsfeer gebracht met Lauda. Centraal stond het werk "Lauda per la Natività del Signore" van de Italiaanse componist Respighi, m.m.v. blazersensemble en solisten. Daarnaast stonden op het programma werken van Gjeilo, Gritton, De Marzi, Chilcott en Kverno.
Sopraan Viktoria Nikolova | Mezzosopraan Carolina Luís | Tenor André Cruz
Het begeleidingsensemble was ad hoc samengesteld en bestond uit: Froukje Wiebenga, fluit | Dominy Clements, fluit en piccolo | Benno Simonis, hobo | Leon Westerweel, althobo | Stefanie Liedtke, fagot | Jonathan Reeder, fagot | Wim Voogd, piano | Misaki Matsuuchi, piano


11 november
Laurentius kerk, Leidseweg 102 te Voorschoten: We zongen onder meer het Requiem van Howells.

14-17 juni: Concertreis
Tijdens onze tweejaarlijkse koorreis hebben een concert in Colares (15) en Lissabon (16), Portugal gegeven.  In Lissabon bezochten we o.a. het Mosteiro dos Jeronimos in Belém, waar we (dankzij onze gids) ad-hoc een miniconcert gaven. Na het eten van de enige echte pastéis de Belém vertrokken we richting de Igreja do Loreto waar we een concert gaven in het bijzijn van de Nederlandse ambassadeur in Portugal.

17 mei: Voorjaarsconcert
Ruim tweehonderd jaar muziekgeschiedenis werden bijeen gebracht in de Engelse kerk met de meesterwerken "Jesu, meine Freude" van J.S. Bach en Herbert Howells' Requiem.

11 maart 2018: Cantatedienst
Quod Libet verleende medewerking aan de Cantatedienst in de Dorpskerk te Wassenaar met het motet Jesu meine Freude van J.S. Bach. 

9 maart: Musici rond het academisch orgel
Quod Libet luisterde een kort concert van de musici rond het academisch orgel in het academiegebouw van de Universiteit Leiden op. Zij zongen "Jesu meine Freude" van J.S. Bach en 2 stukken van H. Purcell. 

2017

18 november: IM HERBST
Tijdens dit concert zong Quod Libet een aantal prachtige a capella werken, waarin herfst en winter zijn omgezet in muziek: De hedendaagse componist Bjørn Kruse betrekt de klassieke componisten van de romantische Duitse koormuziek in zijn Suite Song for Winter: Brahms, Mendelssohn en Rheinberger. Het brutaal aanspreken van de Winter in Debussy's Yver staat tegenover het aanvaarden van de cyclus van de natuur, ook de levenscyclus, in Diepenbrocks Chanson d'Automne. Grote klassiekers uit de Europese koormuziek en een pareltje uit de Italiaanse volksmuziek vertellen van de subtiele kleurverschillen van twee seizoenen, het einde van een cyclus en de belofte van een nieuw begin. 
Luister naar een kleine impressie

24 juni: "Tegenpolen" Scandinavie ontmoet Zuid-Amerika in de Paleiskerk te Den Haag.
11 maart: Workshopdag "English Music"olv Sally Dunkley, voormalig zanger van "The Sixteen". Locatie: de Zalen in Den Haag. Repertoire: werken van Byrd, White en Parsons.
21 januari: "All Night Vigil" van Rachmaninoff in de concertserie in de Westerkerk in Veenendaal.


2016

26 november: "All Night Vigil" van Rachmaninoff in de Oude Kerk in Voorburg.
April - Concerten 40-stemmig stuk “Spem in Alium” van Thomas Tallis in samenwerking met Cappella pro Cantibus uit Oegstgeest. 9 april in Leiden Museum voor Oudheden en 17 april in Noordwijk in de Oude Jeroenskerk.
29 mei: klein concert met de eerste zes delen van de All Night Vigil (“de Vespers”) van Rachmaninoff in The Church of our Saviour in Den Haag.

 

2015

8 november: Workshopdag olv Asa Olsen van het Nederlands Kamerkoor
21 november: Concert in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Nieuwe Kerk in Den Haag.
13 december:  Flame of Love concert. Prachtig afwisselend programma in de Paleiskerk in Den Haag.

 

2014

15 februari: "De Gouden Eeuw", een programma met Nederlandse componisten rondom teksten uit de gouden eeuw in samenwerking met hetHuygens Duo - Kloosterkerk Den Haag
16 maart: Medewerking aan cantatedienst Wassenaar: Brahms en Mendelssohn
6 juli Evensong in de Hooglandse Kerk in Leiden 19.00 uur.
8 november Jubileum concert: SOUND THE TRUMPET!
Een bijzonder concert met de grote barokgiganten Johann Sebastian Bach en George Frederic Handel als uitgangspunt. Bach's Magnificat is een sprankelend werk met uitdagend virtuoze koren. Van Handel stond het Te Deum for the peace of Utrecht op het programma. De majestueuze grandeur van Handel is niet te evenaren en geeft het jubileumconcert een extra feestelijk karakter. Als omlijsting van deze twee werken klinken componisten als Purcell, Mozart en Mendelssohn. Samen met diverse solisten en een prachtig barokorkest maakte Quod Libet er een onvergetelijk feestelijk jubileumconcert van!


2013

Op 16 maart heeft Quod Libet voor een volle Oude Kerk in Voorburg onder meer de Lamentations van Tallis deel I en II en Sestina van Monteverdi uitgevoerd. Ook een bijzonder stuk van Mauersberger over het bombardement van Dresden maakte deel uit van het programma, dat onder leiding stond van de nieuwe dirigent Wouter Verhage.
Op 9 juni zong Quod Libet een vrolijk zomerprogramm aEnglish Summer! in Op Hodenpijlten Schipluiden met werken van engelstalige componisten.


2012

In 2012 werd, met medewerking van een aantal projectzangers de prachtige dubbelkorige mis van Rheinberger uitgevoerd, onder andere in de Kloosterkerk in Den Haag.